søndag 28. oktober 2012

Marmorering (watermarbling)

Marmorerte neglar, med a-england Camelot og Misa Heaven White

I forgårs prøvde eg for første gong å marmorere neglane mine, og ærleg talt synast eg det blei ganske så vellukka. Kva synast de? Eg er jo ganske streit av meg, så det blei kun svarte neglar, med nokre kvite og svarte marmoreringar, og det blei herleg 60-tals mod-aktig.

Fv. Paris Memories Black, e.l.f. White, A England Camelot og Misa Heaven White.
Eg har høyrt mykje om kor vanskeleg det er, så eg bestemte meg får å bruke nokre dårlege lakkar. Det var ikkje så lurt. Eg forsøkte med ein svart Paris Memories-lakk, og e.l.f. White, men dei spredte seg ikkje i vatn-yta, så det heile såg rett og slett ikkje fint ut. Og lakkane stivna så raskt at eg ikkje fekk laga mønster med nåla i det heile - så det var berre å helle heile greia i do og byrje på nytt. Slik gjekk eg fram:

Først fylte eg eit lite glass med lunka vatn rett frå springen. Så teipa eg rundt neglen eg skulle marmorere, slik at eg ikkje skulle få så mykje neglelakk på huda. Neglen var allerede lakka med svart lakk, som hadde tørka ordentleg. Ingen overlakk. Så drypa eg ein og ein dråpe med annankvar svart og kvit lakk. Eg brukte Misa Heaven White og A England Camelot. Deretter brukte eg ei nål til å lage litt mønster i sirklane, og så dyppa eg fingeren heilt nedi vatnet. Eg lot han vera i vatnet til eg haddefjerna all overflødig lakk i vatnet, slik at det ikkje skulle klebe seg lakkrestar på den marmorerte neglen. Til sist tok eg av teipen, rydda opp på neglebanda (vel...), og la eit lag SV på toppen. Vips, ein vannmarmorert negl!

Første forsøk på marmorering
Sjølv om eg synast marmoreringa blei fin, var eg ikkje veldig nøgd med resultatet, og det på grunn av Misa-lakken.Han tørka aldri, og marmoreringa stripa seg når eg la SV over, sjølv om eg venta i alle fall ti minutt før eg lakka. Derfor fjerna eg alt saman, og prøvde på nytt. Denne gongen blei marmoreringa dessverre litt for kvit samanlikna med dei svarte neglane mine, men då gadd eg ikkje gjera alt om att. Derfor: Svarte neglar med kvit aksentdekor på ringfingrane. Eg har til og med lagt ved eit bilete av høgrehanda (iiiik!), for der blei marmoreringa litt finare pga. det svarte, synast eg.


Endeleg resultat; min aller første marmorerte negl.
Høgrehanda, tydlegvis utan å ha rydda opp ordentleg. Beklager.

Denne framstillinga var ikkje veldig god, eg anbefaler alle som vil marmorere å sjå youtube-videoar, t.d. denne frå ILoveMyLongNails, og lese Nail Art 101 sitt blogginnlegg om marmorering. Og hugs, når til og med eg kan klare det, kan du også!

2 kommentarer :

  1. Tusen takk, Det var i alle fall veldig gøy å prøve. Eg er ikkje akkurat nail art-typen, men dette var morsomt, nesten som når ein marmorerte påskeegg som barn.

    SvarSlett

----------------
Takk for at du kommenterar, det set eg stor pris på.
----------------